3.9.10

#357 Μικρές απολαύσεις Παρασκευής..


Χρόνια τώρα, λέω ότι η πιο μαγική ώρα ενός 24ώρου οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, είναι αργά το απόγευμα, περίπου εκεί που δύει ο ήλιος. Το καλοκαίρι γυρίζεις με μια μηχανή απο την θάλασσα, τον χειμώνα πίσω απο κλειστά τζάμια βλέπεις την βροχή ή μόλις ξυπνάς και φτιάχνεις αχνιστό καφέ. Την άνοιξη αρχίζεις να τραβάς τις βόλτες μέχρι πιο αργά αφού μεγαλώνει η μέρα και το φθινόπωρο απολαμβάνεις ωραία ηλιοβασιλέματα. Αν αυτό συνδυάζεται με Παρασκευή όλα είναι διπλάσια πιο όμορφα. Ισως η πιο όμορφη ώρα της εβδομάδας.

Σήμερα Παρασκευή λοιπόν, μετά την δουλειά πεινασμένες αποφασίζουμε να πάμε σε μια ταβέρνα με αυλή να τσιμπολογήσουμε με κουβέντα. Θαυμάσιο Νο 1.

Γυρίζω σπίτι χορτασμένη απο ωραίο φαγητό, βόλτα και κουβέντα. Μπαίνω στο σπίτι, βρίσκω ένα πακέτο με 9 βιβλία που είχα παραγγείλει (βιβλία που ήθελα καιρό και περίμεναν στο καλάθι παραγγελίας απο τον Ιούνιο μέχρι να τελείωσω τα προηγούμενα αδιάβαστα και για την παραγγελία τα ενέκρινε και ο Ξενοφώντας που έχει πολύ γούστο σ αυτά), ανοίγω την συσκευασία και τα απλώνω στο τραπέζι. Τα κοιτάζω καλά καλά. Θαυμάσιο Νο 2. Βάζω παγωμένο βιολογικό χυμό ρόδι (θαυμάσιο Νο 3) και το τέλειο cd με jazz-ιές που μου έγραψε ο Νίκος της Σοφίας (Θαυμάσιο Νο 4) και τα ξεφυλλίζω ευλαβικά.
Την ίδια ώρα λαμβάνω δύο μηνύματα που δεν περίμενα και με έκαναν πολύ χαρούμενη για διαφορετικούς λόγους. Ενα βαθιά συγκινητικό απο μια πολύ παλιά συνάδερφο που ποτέ δεν κάναμε παρέα μα μπήκε στο blog και πέρασε ώρες διαβαζοντάς το και πόσο με συγκίνησαν τα σχολιά της. Και ένα άλλο από έναν νέο φίλο που θα δω σύντομα και πολύ χαίρομαι για αυτό..

Ο.Κ. δεν θέλω κάτι άλλο για την Παρασκευή μου..

ΥΓ. Εχω να γράψω μια λίστα για αυριανά ψώνια (Θαυμάσιο Νο 5). Να θυμηθώ να πάω στην Καλλιδρομίου να πάρω σπόρους για τις γλάστρες, γιατί μην ξεχνάς το νέο μου χόμπι (Θαυμάσιο Νο6) είναι η διαμόρφωση του εσ και εξ χώρου του σπιτιού για να υποδεχτούμε τον νέο χειμώνα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου