2.7.10

Ωραία μέρα, ο ήλιος με ζεσταίνει, ο παράδεισος μπορεί να περιμένει


Κάθομαι στο γραφείο μου σε μια μαύρη καρέκλα που τσουλάει και με εκνευρίζει, απέναντι απο την οθόνη που τα τελευταία 3 χρόνια περνάμε 8ωρες την ημέρα μαζί. Στα δεξιά μου υπάρχει μια τεράστια μπαλκονόπορτα που βλέπει τον Υμηττό, στον ακάλυπτο υπάρχει ένας τεράστιος κήπος, ενα μεγάλο οικόπεδο που μας απομακρύνει αρκετά απο τα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών και μπόλικος ουρανός. Τόσο καιρό μετά τον έχω δει στα γαλανά του, στα βαθιά μπλέ του, στα γκρί του και φέτος την άνοιξη ένα πρωινό ήταν ένα εξώκοσμο βαθύ πορτοκαλί Απο αυτό το κάδρο έχω δει καύσωνες, βροχές και χιόνια. Δεξιά μου εκτυπωτής, μερικά χαρτια με εκκρεμότητες, ένα ηχείο και μερικοί φάκελοι, εκείνοι που χρησιμοποιώ πιο συχνά. Πάνω στο γραφείο μου τα γυαλιά μου, το κινητό μου, τα κλειδιά μου, μολυβοθήκες με χρωματιστά στυλό και το ημερολογιό μου γεμάτο μουντούρες. Δίπλα στην οθόνη έχω έναν αστερία και ένα πρωτοχρονιάτικο γούρι. Στην πλάτη μου και λιγο πιο πάνω υπάρχει ένας πίνακας του Diego Rivera απο το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Απεικονίζει τρια παιδιά ιθαγενών με λουλούδια στα μαλλιά που συμμετέχουν μάλλον σε μια τελετή. Για την ιστορία ο Ριβέρα χρησιμοποιούσε συχνά λουλούδια στα έργα του και δη κρίνα.
Επίσης ήταν παντρεμένος με την Φρίντα Κάλο. Ωραιος ο Ριβέρα δεν λέω, αλλά εγώ θέλω να κολλήσω αφίσες με τον Hugh Jackman και τον Keanu Reaves στον τοίχο. Θέλω να βάλω μια πορτοκαλί κουρτίνα στην τεράστια πόρτα του μπαλκονιού και να κρεμάσω ένα λαχουρέ παρεό στην μαύρη καρέκλα του γραφείου μου. Α! Και για στοπ θέλω να τις βάλω βότσαλα.
[Αχ τι θυμήθηκα τώρα.. Στο παλιό μας αυτοκίνητο ο μπαμπάς μου στις κατηφόρες έβαζε μεγάλες πέτρες στις ρόδες. Και ποτέ δεν κατάλαβα αν αυτό είχε νόημα σε περίπτωση που το αυτοκίνητο τσουλούσε.]

Οσο σκέφτομαι όλα αυτά στην οθόνη μου αναβοσβήνει ένα μήνυμα απο την Αργυρώ που μου απαντάει τι εικόνα θα έβαζε στο λεξικό δίπλα απο το λήμμα ευτυχία. Ωρες πριν έλαβα ένα μήνυμα απο την φίλη μου την Ελευθερία ότι είναι καλύτερα η υγεία της και ότι ίσως να της επιτρέψουν να ταξιδέψει για να συνεχίσει την νοσηλεία της στην Ελλάδα. Εκείνη είναι χαρούμενη γιατί κάνει όνειρα να γίνει καλά και να ξεκινήσει απο την αρχή όσα έχασε κάνοντας την ισχυρή νομικό με τα αυστηρά ταγέρ στην Ιταλία. Μετά από μερικά λεπτά και ενώ ακόμα δεν έχω σταματήσει να χαμογελάω απο την αισιοδοξία της Ελευθερίας παίρνω ένα μηνυμα απο την Σοφία, μια φίλη μου που έχω να δω πάνω απο 4 μήνες, και που μου γράφει ότι είναι καλά, βασικά πολύ καλά.

Και τότε θυμάμαι το μήνυμα του καινούργιου μου φίλου του Λευτέρη που γράφει.. "η ζωή μας κάνει πλάκα και χρειάζεται πολύ χιούμο και λίγη αγένεια που δεν θα σε εγκαταλείψει και θα ναι αυτή που θα σε προστατεύει".

Εσύ τι εικόνα βάζεις στο λεξικό δίπλα απο το λήμμα ευτυχία?

2 σχόλια:

  1. opws kathe fora me ekplisseis kai me entipwsiazeis olo kai perissotero, me ton parastatiko tropo grafis sou. Kai den einai epeidi eimaste filoi toso kairo, alla apla h pragmatikothta. Synexise etsi. Mhn to afiseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti eikona tairiazei dipla sthn leksi eytyxia... dyskolo na pei kaneis, giati ekastos exei kai apo mia diaforetiki ekdoxi sto myalou gia thn ennoia ths eytyxias.
    Proswpika h eikona pou erxetai sto diko mou myalo, einai ayth me ta poly agapimena mou proswpa, se mia omorfi elliniki paralia, na agnanteuoume to ateleiwto tou orizonta, kai to galazio ths thalassas oloi parea

    ΑπάντησηΔιαγραφή