4.2.10

Ρετροπόστ

Σήμερα πριν φύγω απο το σπίτι, στεκόμουν στο σαλόνι, κουμπώνοντας το μπουφάν μου χωρίς να έχω κλείσει ακόμα την τηλεόραση ξεκίνησε μια διαφήμιση κέντρου αισθητικής.
Λίγο πριν τελειώσει η διαφήμιση η σκέψη μου χάθηκε σε έναν λαβύρινθο συνειρμών.
Άνθρωποι στο πριν, φανερά αγέλαστοι και άβαφοι, με κιλά, φαρδιά παλιομοδίτικα ρούχα και μετά χαμογελαστοί και επαγγελματικά βαμμένοι, αδύνατοι και μοδάτοι, "θύματα" του κακόγουστου marketing της εταιρείας να περιγράφουν πόσο άλλαξε η ζωή τους μετά το αδυνάτισμα. Σκέψη πρώτη: Τι ωραία που ήταν τα κορίτσια με τα τροφαντά μαγουλάκια και τις κορδέλες στα μαλλιά μιζ αν πλι. Η τάση μου για νόσταλτζι ξεκινάει κάπου εδώ αφού θυμήθηκα ότι αυτού του τύπου οι διαφημίσεις μετράνε απο τα χρόνια που πήγαινα ακόμα σχολείο. ΔΗΜΟΤΙΚΟ εννοώ!!! Μαζί με εκείνες με όργανα γυμναστικής απο telemarketing που επίσης ακόμα παίζουν. Θυμάμαι τα καλοκαίρια του Ιουλίου το 1994 που ακόμα πήγαινα σχολείο (Λύκειο, σταμάτα με τους υπολογισμούς)και που τα πρωινάδικα δεν είχαν ακόμα κλείσει για θερινές διακοπές. Θυμάμαι ότι είχαν γυμναστική για τις τηλεθεάτριες με γυμνάστριες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά και ροζ κορμάκια και από τότε αναρωτιόμουν αν η κυρία Τούλα, η γειτόνισσα σταματάει να καθαρίζει φασολάκια και ακολουθεί το "εμπίγκιψη και ένα, ντίο, τρρρία" και θυμήθηκα την κυρία Τούλα που έκανε το μαλλί κομοδινί κάθε πέντε Σάββατα στο κομμωτήριο και κάθε πρωί όπως πήγαινα σχολείο ήταν στο μπαλκόνι και τίναζε παπλώματα με ρόλει και διχτάκι στα μαλλιά. Και μετά θυμήθηκα ότι οι γυναίκες δεν τινάζουν πια παπλώματα με ρόλει και διχτάκι στα μαλλιά. Ούτε φοράνε λουλουδάτες ρόμπες με ασορτί ζωνάκι. Και περιμένουμε τον φίλο μας με φόρμες και λαστιχάκι στα μαλλιά στο σπίτι ακόμα και για να του κάνουμε το τραπέζι.. au mon dieu! σκέφτηκα, βάζοντας σοκαρισμένη τα ακροδάχτυλα στο στόμα, "έτσι εξηγείται" σκέφτηκα φωναχτά.. και με τα πολλά πάλι άργησα στην δουλειά σήμερα..

3 σχόλια:

  1. mon cherie..τα κορίτσια πια φορτώνονται τεράστιες τσάντες με λογότυπα αντί για καρότσι με διχτάκι. Πίνουν κοκτέιλς μετά την δουλειά και αναρωτιόνται "που πήγαν οι άντρες;". Περιμένω να δω σύντομα ένα βιβλίο σου στα βιβλιοπωλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα όμως είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ δικαιολογημένη για την αργοπορία αγαπημένη! Η εορταζόμενη έχει πάντα άλοθι! Να τα εκατοστήσεις και πάλι! Μουατσ!(κρίμα που δεν μπορώ στο ιντερνετ να σου αφήσω σημάδι από χειλάκια με κόκκινο κραγιον);-)

    Dimi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς σημάδια απο χειλάκια με κόκκινο κραγιόν δεν έχει και cyber καριόκα για κέρασμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή