2.9.09

Σκάσε και κολύμπα…

Έχω σοβαρές υποψίες ότι η παραπάνω ατάκα –παραφρασμένη-δημιουργήθηκε σε μια μαθητική εκδρομή στο Παλαμήδι, στο Ναύπλιο…Ανεβαίνοντας τα σκαλιά, τα κορίτσια γελούσαμε με ότι βλέπαμε και ακούγαμε. Ξεκινούσε η μια το νευρικό γέλιο και συνέχιζαν και οι άλλες μετά. Το αποτέλεσμα είναι να σταματάμε ανά 3 λεπτά όλες μαζί ξεθεωμένες αναγκάζοντας και τα αγόρια που έρχονταν σοβαροί πίσω μας, να σταματάνε απότομα.

Σταμάτα, ξεκίνα, εμείς τα κορίτσια χάσαμε το ρυθμό μας. Η εντολή από τον δάσκαλο ήταν μπροστά τα κορίτσια, πίσω τα αγόρια. Σταμάτησα λαχανιασμένη μέχρι που με έφτασαν τα πρώτα αγόρια ανεβαίνοντας.. Κατακόκκινη από την ανοιξιάτικη ζέστη, γελώντας λέω «Προχωρήστε και έρχομαι» και τότε ακούστηκε σε αντρική χορωδία «σκάσε και προχώρα» και προσθέτει ο ένας «…στην ανηφόρα…για την εκδρομή» Ήταν τόσο εκνευρισμένοι από το κοριτσίστικο παραλήρημα, που από ώρα είχαν συμφωνήσει πως σε περίπτωση που κάποια έκανε παράπονα, να της έδιναν όλοι μαζί την ίδια απάντηση: ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ…στην ανηφόρα

Από τότε για τα επόμενα μαθητικά χρόνια η ατάκα αυτή ακουγόταν συχνά από τους ίδιους συμμαθητές σε διάφορες περιπτώσεις και παραλλαγές.

Πλέον, κάθε καλοκαίρι που ανεβαίνω σε κάποιο αρχαιολογικό χώρο που χρειάζεται περπάτημα ή όταν ψάχνουμε καμιά παραλία από αυτές που πας μόνο με τα πόδια.. γελάω με τον εαυτό μου και λέω.. «Σκάσε και προχώρα…στον καυτό ήλιο».

Κάθε φορά φορτωμένη με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ προσπαθώ να ανέβω τις ανηφόρες για το σπίτι μου, σταματάω παίρνω μια ανάσα και πριν ξεκινήσω ψιθυρίζω «Σκάσε και προχώρα…στην ανηφόρα»

Όταν πήζω στην δουλειά αλλά είναι πράγματα που πρέπει να τελειώσω, τότε γράφω σε ένα post it. «Σκάσε και προχώρα.. κάποιος λόγος θα υπάρχει»

Αυτές τις μέρες, που τα παιδάκια αγοράζουν σχολικά, οι μαμάδες κάνουν γενική στο σπίτι για το φθινόπωρο, τα κανάλια οργανώνουν το πρόγραμμα τους, εγώ κοιτάζω, στην ατζέντα που κουβαλάω πάντα μαζί μου, μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνω μέσα στον Σεπτέμβριο και όλα όσα θα πρέπει να κάνω φέτος τον χειμώνα. Κλείνω την μαύρη ατζέντα και όπως την κοιτάζω, σκέφτομαι ότι θα την ξανανοίξω και μέσα θα γράφει ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αλλά όταν την ξανανοίγω, αφού ξέρω τι θα δω, έχω έτοιμη την ατάκα….

Σκάσε και προχώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου