26.8.09

O χωρισμός

Χα!
Σου τα φέρνει έτσι η ζωή και χωρίζεις. Ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος. Σέρνεις τα βηματά σου και ταλαιπωρείς την σκιά σου πηγαίνοντας απο το ένα δωμάτιο στο άλλο. Ψάχνεις να βρείς μια άκρη.
Αν βάλεις στο Google την λέξη Χωρισμός έχεις κάνει το πρώτο βήμα για την κατάθλιψη. Το πρώτο αποτέλεσμα σε παραπέμπει σε ένα site για τις σχέσεις. Αλλά για να καταφέρεις να διαβάσεις τα κειμενά του πρέπει πρώτα να εγγραφείς. Το απεγνωσμένο μυαλουδάκι του φρεσκοχωρισμένου κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να καταφέρει να εγγραφεί. Τελικά διαβάζεις όλα τα βήματα για να μην καταστρέψεις την σχέση σου. Ως ταλαίπωρος και μόνος αναγνώστης διαβάζεις τα περί κατανόησης και περί προσωπικού χρόνου σε μια σχέση..Και αναρωτιέσαι σε ποια σχέση? Στο ίδιο site ψυχοθεραπευτές και ψυχολόγοι εξηγούν και βοηθούν. Υπάρχει link με όνομα Πρώτες Βοήθειες. Υπάρχει ένα άρθρο που το έχουν διαβάσει 9,000 άνθρωποι. Φοβερό! Παντού φωτογραφίες απο ματωμένα λουλούδια, απο μάτια δακρυσμένα και απο βλέμματα στο κενό.
Μετά απο αυτό κλείνεις τον υπολογιστή, αλλάζεις θέση στα έπιπλα και αποκτάς χώρο να απλωθείς. Βλέπεις ό,τι θέλεις στην τηλεόραση και μαγειρεύεις ό,τι και όποτε θες.
Αν είσαι ΑΥΤΗ σκέφτεσαι ποιος θα αλλάζει τις λάμπες. Αλλά τελικά και όταν ήσουν μαζί του εσύ τις άλλαζες. Αν είσαι ΑΥΤΟΣ σκέφτεσαι ότι σου άρεσε που γύριζες σπίτι και κάποιος σε περίμενε σε ένα μοσχομυριστό σπίτι αλλά μετά σκέφτεσαι άπειρες ώρες ποδοσφαίρου με κολλητούς.
Στο δεύτερο αποτέλεσμα της αναζήτησης διαβάζεις τα άρθρα και πονάει η καρδιά σου ακόμα και αν δεν έχεις χωρίσει. Θελεις να κλάψεις μέχρι να σκάσεις. Και ας μην έχεις κανένα λόγο.
Στο τρίτο αποτέλεσμα, διαβάζεις τα στάδια του χωρισμού. Θυμός, απογοήτευση, σχέση-δεκανίκι, ασκήσεις αυτοπεποίθησης, ξανά νορμάλ άνθρωπος. Και ανακαλύπτεις ότι είναι μεγάλο το project. Και βαριέσαι.
Δεν συνεχίζεις να τσεκάρεις τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Αν έχεις μόλις χωρίσει καλύτερα να πας μια βόλτα, να δεις κανένα άνθρωπο. Πήγαινε φτιάξε τα μαλλιά σου. Ο καιρός αρχίζει να φτιάχνει. Σκέφτεσαι ότι η δική σου περίπτωση δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Ηταν άδικο, θέλεις και άλλη ευκαιρία κ.τ.λ. Σκέψου ότι για όλες τις περιπτώσεις υπάρχει λύση, αρκεί να μην μένεις σε μια σχέση που δεν λειτουργεί. Ολοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη απο όμορφες στιγμές. Απο όμορφες αναμνήσεις. Και απο χρήσιμες εμπειρίες.
Εξαλλου 9000 άνθρωπο έψαξαν στο Google τι να κάνουν αφού χώρισαν. Αν υπολογίσουμε ότι το άρθρο αυτό διαβάστηκε μέσα στο προηγούμενο χρόνο, τότε 9,000 άνθρωποι ανά την Ελληνική επικράτεια έχουν κλάψει, έχουν πικραθεί, έχουν δημιουργήσει την επόμενη σχέση δεκανίκι και τώρα είναι έτοιμοι να βγούν και πάλι στην αγορά. Εντάξει δεν είναι ακριβώς 9,000 οι διαθέσιμοι, αφού οι μισοί είναι του άλλου φύλου, οι μισοί του μισού έχουν καλυφθεί ήδη, κάποιοι συνέχισαν την αναζήτηση, άνοιξαν πολλές ιστοσελίδες ακόμα και βρίσκονται σε θεραπεία. Τελικά κάποιοι έμειναν. Σκέψου Θετικά!

PS: Οτι δεν μπορείς να αποφύγεις απολαυσέ το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου