26.8.09

Τα μυστικά της διαδρομής..

«…Έχεις ένα δρόμο μπροστά σου, δεν τον βλέπεις ολόκληρο γιατί έχει στροφές.. Μερικές φορές έχεις διαλέξει εσύ τον δρόμο, άλλες όχι και άλλες απλά νομίζεις ότι είναι ο σωστός. Σε κάθε στροφή που περνάς βλέπεις και λίγο ακόμα από την συνέχεια του. Δεν μπορείς να δεις το τέλος του δρόμου από μακριά παρά μόνο όταν πλησιάσεις. Μπορεί να είναι απότομο μετά από μια στροφή ή μπορεί να το βλέπεις σαν τέλος μιας ευθείας. Σ αυτό το δρόμο μπορείς να κόψεις δρόμο από άλλα μικρά δρομάκια.
Το μυστικό είναι να μην κλέψεις στην διαδρομή, γιατί δεν έχει νόημα να φτάσεις στο τέλος αν δεν την έχεις δει όλη.
Σε κάθε σημείο της διαδρομής το τοπίο εναλλάσσεται. Και ο καιρός. Και η κατάσταση του δρόμου. Θα δεις μέρη με ψηλά δέντρα που κάνουν σκιά.. Είναι το κατάλληλο μέρος για μια ζεστή μέρα, αλλά θα δεις περάσεις και από ξέφωτα που δεν μπορείς να καλυφτείς από μια μπόρα. Το μυστικό είναι να είσαι στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή.
Μπορεί να συναντήσεις διαδρομή με λακκούβες ή δρόμο σχεδόν χωμάτινο με πέτρες. Μπορεί όμως και να περπατήσεις πάνω σε δρόμο στρωμένο από πανάκριβα χαλιά. Το μυστικό είναι να μπορείς να αποφύγεις τις λακκούβες αλλά και να απολαύσεις την πολυτέλεια περπατώντας σε μαλακούς χνουδωτούς κόμπους.
Μπορεί να πέσεις σε καταιγίδες και σε ηλιόλουστες μέρες. Το μυστικό είναι να είσαι εφοδιασμένος με μια ομπρέλα και ένα αδιάβροχο, τότε δεν σε νοιάζει τίποτα.

Δεν είσαι ο μόνος που στον ίδιο δρόμο, θα δεις και άλλους, και όπως σε κάθε δρόμο ή ταξίδι πολλές φορές πιάνουμε κουβέντα με συνταξιδιώτες, έτσι και εδώ θα βρεις κάποιους που μαζί τους θα διασχίσεις μικρά ή μεγάλα κομμάτια από την διαδρομή. Μόνο όταν πλησιάζεις στο τέλος της διαδρομής θα καταλάβεις ποιοι από αυτούς είχαν τον ίδιο προορισμό με σένα. Ευτυχώς ή δυστυχώς. Είναι εύκολο πάντως να βρεις έναν ή και παραπάνω άλλους που να τερματίσετε με μικρή χρονική διαφορά.. ή και μαζί..

Άρα, δεν κόβεις δρόμο, παίρνεις εφόδια αδιάβροχο και ομπρέλα. Προσπαθείς να είσαι στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή και φροντίζεις να έχεις καλή παρέα.

Ομως…..Το μεγαλύτερο όλων των μυστικών είναι στην διαδρομή να έχεις διαλέξει τα σωστά παπούτσια. Πρέπει να φροντίσεις να έχεις όσο το δυνατόν πιο άνετα παπούτσια. Σωστά στο νούμερο σου…Και να σου αρέσουν..

Εδώ και καιρό δεν μπορώ να κάνω εύκολα τα επόμενα βήματα, τα παπούτσια που φοράω τον τελευταίο καιρό δεν μου αρέσουν και δεν μου κάνουν πια. Ίσως και να μην μου χρειάζονται κιόλας.
Οι συνταξιδιώτες μου είναι ίδιοι με μένα.. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη βγάλει τα παπούτσια τους, κάποιοι ετοιμάζονται..Μέχρι να βρω καινούρια θα τα βγάλω… Σε λίγο, όλοι εμείς που περπατάμε στην ίδια παρέα – σ αυτό το κομμάτι του δρόμου και ελπίζω και για πολύ ακόμα- να βγάλουμε τα στενά παπούτσια μας και να χορέψουμε ξυπόλητοι στην βροχή. Χωρίς αδιάβροχο και χωρίς ομπρέλα… Τουλάχιστον θα έχουμε απαλλαγεί από τα στενά παπούτσια και θα έχουμε καλή παρέα…

Εκείνοι που πρέπει να καταλάβουν κατάλαβαν….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου