24.2.13

..θα δεις!


"Όλα καλά θα πάνε, θα το δεις". Μια πρόταση που έχει τύχει να ακούσω πολύ λίγες φορές στην ζωή μου. Τόσο λίγες που μπορώ να τις μετρήσω και να θυμηθώ με λεπτομέρειες τι φορούσα. Δεν είναι αυτό όμως το θέμα μας. Σήμερα το βράδυ την ίδια πρόταση την άκουσα ξανά. Ήταν η τέταρτη φορά που οι ίδιες λέξεις, τα ίδια σύμφωνα και φωνήεντα στήθηκαν στην ίδια σειρά για να ακολουθήσουν το ίδιο ταξίδι για τέταρτη φορά. Ένας άνθρωπος να τις αισθανθεί, να επιτρέψει συνειδητά στον εαυτό σου να το εκφράσει προφορικά και μετά αυτόματα εκείνες να περάσουν  από τους νευρώνες ενός εγκεφάλου  και μέσα από συγκεκριμένες διεργασίες να καταλήξουν στο στόμα του και μετα στα αυτιά μου. Ο δικός μου εγκέφαλος να τις επεξεργαστεί και μετά να μπορεί να μετρήσει φορές, να συγκινηθεί και να καταλήξει να γράφει αυτό το κείμενο.
Δηλαδή όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο συναίσθημα θα ήταν η πρώτη λογική παρατήρηση. Η επιστήμη και το σώμα απλά είναι ενδιάμεσα.  
Κι όμως δεν θέλω να πω αυτό. Ούτε αυτό είναι το θέμα μας. 
Θέλω απλά να πω ότι κάθε φορά που μου έχουν πει το "όλα καλά θα πάνε, θα το δεις" μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι όντως τελικά πήγαν.

2 σχόλια: