23.8.11

Μπούρου Μπούρου

Έλαβα σήμερα ένα μήνυμα από την Μικαέλα που μου έγραφε ότι διαβάζει το blog εδώ και κάποιους μήνες και σκέφτηκα πως αφού γνωριζόμαστε πια τόσο καλά είναι καιρός να σας πω τα παράπονα μου.
Τις τελευταίες μέρες είναι να σαν μην ακούγομαι. Κανείς δεν προσέχει τι λέω. Είτε λέω μια συνταγή για γεμιστά είτε λέω έξι αριθμούς του Λόττο, είτε λέω πως είμαι καπετάνιος με μπλέιζερ και χρυσά κουμπιά οι γύρω μου έχουν την ίδια έκφραση. Την ίδια αδιάφορη φάτσα. Μερικές φορές τσεκάρω ότι όντως ακούω την φωνή μου, μην τυχόν και νομίζω ότι απλά τα σκέφτομαι. Αλλά στ αλήθεια μ ακούω. Μιλάω. Ακούω την φωνή μου σου λέω.
Παραδέχομαι ότι μιλάω και μιλάω. Συνέχεια. Έχω το άτιμο άποψη για όλα, από την κατάσταση στην Λιβύη μέχρι τους στημένους αγώνες. Από την ποινή του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι την νέα σύσταση της συντακτικής ομάδας του Πρωινού Καφέ. Μπορεί να τους έχω κουράσει με την πολυλογία μου. Μπορεί πια να με ακούνε και να μην δίνουν σημασία. Αφού συνέχεια μουρμουράω για κάτι. Συνέχεια κάτι έχω να πω.

Από την άλλη πάντα ζήλευα αυτούς που μιλάνε μόνο όταν έχουν κάτι να πουν. Αυτούς που μιλάνε μόνο όταν έχει νόημα. Εγώ ότι σκέφτομαι το λέω. Κανείς δεν με έχει πει ποτέ πολυλογού αλλά με λένε ανοιχτό βιβλίο. Παλιά καμάρωνα για την ευθύτητα και την αμεσότητα μου. Αυτό είναι και το δεύτερο μου πρόβλημα. Δεν φτάνει που μιλάω όλη την ώρα για κάτι, έχω να λέω και συνέχεια φωναχτά την σκέψη μου. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου να συγκρατείται τόσο με πιάνει άγχος και νευρικότητα και στο τέλος όχι μόνο λέω αυτό που ήθελα αλλά βάζω και τον προβληματισμό μου για το ότι λέω ότι σκέφτομαι. Αν με ενοχλήσει αυτό που θα κάνεις
θα στο πω απλά και κατάμουτρα. Όπως το έχω στο μυαλό μου.
Έχω πει σε κοπέλα στο μετρό ότι βάζει λάθος το eye liner της. Έχω πει σε σερβιτόρα σε μαγαζί να μην μιλάει στον ενικό. Έχω πει στην μητέρα φίλου μου να βάζει λιγότερο αλάτι στο φαγητό. Αφού θέλω να το πω γιατί να μην το πω; Οι άνθρωποι πρέπει να αντέχουν την αλήθεια. Αν είμαι ερωτευμένη με κάποιον γιατί να μην του το πω; Αν πέφτω στα πατώματα για χάρη του, γιατί να μην το ξέρει; «για να προστατεύσεις τον εαυτό σου» μου λένε οι φίλες μου. Α μπα; Θα τον προστάτευα αν δεν έπεφτα στα πατώματα. Πως θα τον προστατεύσω άμα έχω ήδη πέσει; Και γιατί να μην το ξέρει ο άλλος; Εγώ θα ήθελα να το ξέρω. Άσχετα με το ότι όλοι οι άνθρωποι δεν μιλάνε. Είμαι αυτή που έχει πει στο αφεντικό της «επίσης» όταν μου είπε «μπράβο για την συνέπεια σου» και μην γελάσεις γιατί το εννοούσα.
Οπότε έχουμε και λέμε. Πρόβλημα ένα, ότι μιλάω και δεν μ ακούνε. Πρόβλημα δύο, ότι λέω ό,τι σκέφτομαι. Βασικά το ίδιο πρόβλημα. Παράπονο τρία, δεν μιλάνε οι άνθρωποι.
Μ ακούς κανείς ή πάλι μόνη μου μιλάω;;

Γράφτηκε με:
Madrugada - Step into this room and dance for me  
David Bowie - Ground Control to Major Tom (x2)

pic source: http://www.realisticrelationships.com

12 σχόλια:

  1. Νιώθω λες και διαβάζω τις σκέψεις μου. Συμπάσχω. Δεν είσαι μόνη σου, είμαστε κι άλλοι που νιώθουμε έτσι.

    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α ρε καλά κάνεις. Άμα δεν μιλάμε κιόλας τι να κάνουμε.
    Γνωστή ως γλωσσοκοπάνα - άποψη για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμ...ναι..εγώ πάντως μιλάω εκεί που δεν πρέπει και εκεί που πρέπει δεν βγάζω τσιμουδιά! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολο και καποιος θα ακουει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο τα παραδειγματα που εγραψες με μερικα συμφωνω αλλα μερικα μου φαινονται καπως τραβηγμενα (οπως το οτι επιασες την ασχετη στο μετρο να της πεις για το αϊ λαϊνερ της αχαχαχα)

    κανε ενα φιλτραρισμα. δεν ειναι ολα οσα λες ανουσια αλλα μερικα απλα δεν χρειαζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σ' ενα παραλληλο συμπαν, με "προβληματα" την Αληθεια και τον Αυθορμητισμο, εχεις κατοχυρωσει την θεση της Αιωνιας Σταρ Ελλας!

    σ' αυτο το συμπαν, σου δινω Ευχη και Καταρα, να μαθεις ν' Ακους και να Μιλας, οχι ως Αισθησεις, μα ως Αισθηματα...

    Δημοσθενης

    υγ:
    ο δημοσιοποιησιμος λογος, που ΔΕΝ θα σε ξαναπαω διακοπες, ειναι πως κανεις πολυ καιρο να γραψεις...
    οι μη δημοποιησιμοι λογοι, γνωστοι στους δυο μας, ειναι αυτοι για τους οποιους... απλα, Σ' Αγαπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτή είμαι εγώ... έμαθα όμως και να ακούω, ευτυχώς!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο το "μιλανε μονο οταν εχουν κατι να πουν" κρυβει μια σοφια σωκρατικου βεληνεκους που ποτε δεν θα κατακτησω.Στο μυαλο μου,η σιωπη ειναι ταυτοσημη με το σκοταδι.Σπανια τα προτιμω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα σιωπήσω για λίγα δευτερόλεπτα ψάχνοντας τι άλλο πια;;;;;
    Ακόμα και να κάνουν ότι δεν σ' ακούνε, σε ακούνε με το παραπάνω!!
    φιλί χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσύ είσαι για το Διπλωματικό Σώμα!!!!

    Γράφτηκε με 3 Doors Down - Only the Silence Remains

    ΑπάντησηΔιαγραφή