24.6.11

You can't have a rainbow without a little rain


Από όσα θα διαβάσεις παρακάτω να ξέρεις πως μέχρι πριν δυο-τρεις μήνες ήμουν τα ακριβώς αντίθετα. Τώρα είμαι ακριβώς αυτά:

Μ αρέσουν τα σημειωμένα βιβλία με τις τσαλακωμένες σελίδες. Σημαίνει ότι τα διάβασες.
Τα γρατσουνισμένα ακριβά κινητά και τα πολυφορεμένα παπούτσια, σημαίνει ότι τα χάρηκες. Η τούμπα του κινητού μπορεί να έγινε ενώ χοροπηδούσες επειδή ο εκείνος σου έστειλε μήνυμα. Και τα παπούτσια μπορεί να σημαίνει ότι χόρεψες πολύ.

Βγάζω τις ζελατίνες από τις οθόνες των κινητών και από τα βολάν του καινούργιου αυτοκινήτου αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων.

Πατάω στο καινούργιο πατάκι της εισόδου με άμμο που φέρνω από το beach party. Φουσκώνω μπαλόνια όλο το απόγευμα για το πάρτυ μόνο και μόνο για να τα αμολήσω στον ουρανό το ξημέρωμα σαν διάλειμμα όσο μαζεύω πλαστικά ποτήρια και πατημένες χαρτοπετσέτες.

Τρώω με τα χέρια όταν είμαι μόνη μου αλλά φροντίζω το ποτήρι με το κρασί να είναι κολονάτο. Και ας γελάνε οι φίλοι μου που ανοίγω κρασί ακόμα και αν είμαι μόνη μου. Ακόμα και αν είναι να πιω μισό ποτήρι.
Δεν με νοιάζει να πετάω τα γυαλιά μου χύμα στην τσάντα δίπλα στην θήκη τους, αλλά απ έξω. Δεν με νοιάζει αν γρατσουνιστούν. Το μόνο πράγμα που προσέχω είναι τα ρούχα μου, αλλά και αυτά όσο περνάει ο καιρός λιγότερο.
Και αν είχα ένα οικόπεδο στην Σαλαμίνα δεν θα με ένοιαζε να το πουλούσα για να πάω μερικές μέρες στην Μοζαμβίκη.

Αν δεν χαρείς τα πράγματα τότε τι νόημα να τα έχεις;

Σημ. Μπορεί να με πεις ανοικοκύρευτη, ή ακόμα και ψευτοάνετη. Ας είναι. Μπορεί να είμαι ένα από τα δύο, ή και τα δύο μαζί. Αλλά δεν με νοιάζει και πολύ. Εγώ και πάλι θα σε συμπαθώ.

5 σχόλια:

  1. Συχνά ξεχνάμε πόσο μικρή είναι η ζωή και πως πρέπει να χαιρόμαστε κάθε στιγμή της. Χθες το βράδυ μάλιστα είχα μια τέτοια συζήτηση και έπιασα τον εαυτό μου να λέει "Όχι, δεν θέλω να φορέσω τα καινούρια μου πέδιλα στο beach bar γιατί θα τα χαλάσω". Ε, τελικά τα φόρεσα για να τα χαρώ γιατί και αν τα χαλάσω, θα πάρω άλλα! LIFE IS TOO SHORT!
    Δεν λέω ότι έχω καταφέρει να είμαι εντελώς cool, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ. Ίσως σε 2-3 μήνες να έχω καταφέρει να είμαι λίγο περισσότερο σαν κι εσένα. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα θα είναι πιο απλά όσα τα αντιμετωπίζουμε ως πράγματα, το είπε ένας σοφός φίλος μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε όλα λέω ναι :)
    Είναι αυτό ακριβώς που είπες "αν δεν τα χαρείς, τι νόημα εχει?"
    γιατί αν αγοράσεις άλλο κινητό και το παλιό σου φαίνεται πιο καινούριο απ αυτό, τότε θα ναι κρίμα.. το ίδιο ισχύει κ με τα παπούτσια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις δικιο, σωστα τα λες, αλλα μεσα σ' αυτα πρεπει να βαλουμε και το "αμα προσεχεις κατι, σε προσεχει και αυτο"!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα υλικά αγαθά που κοπιάζουμε για να αποκτήσουμε, πρέπει να τα σεβόμαστε γιατί πέρα από την υλική τους υπόσταση αντιπροσωπεύουν αυτό ακριβώς...το χρόνο που αφιερώσαμε σε κάποιας μορφής εργασία, προκειμένου να τα αποκτήσουμε. Δε λέω ότι άμα γρατζουνιστούν τα γυαλιά σου πρέπει να πέσεις να πεθάνεις, αλλά θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις...δηλ. κανα 170άρι στο νερό. Απλά στη μέχρι πρότινος καταναλωτική μας κοινωνία, το σημαντικό είναι να μην αγχωνόμαστε για τίποτα και να τα προσπερνάμε όλα γρήγορα. Πάρε αυτό, σπάσε το, πέτα το, πάρε άλλο.

    Ακόμα και οι σχέσεις μας έχουν γίνει περίπου έτσι...όπως δε φροντίζουμε τα πράγματά μας, αλλά τα κακομεταχειριζόμαστε, έτσι περίπου λειτουργούμε και με τους ανθρώπους μας. Χωρίς να σκεφτόμαστε το χρόνο και την ψυχή που αφιερώνουμε.

    - Κάποιος που αλλάζει 3 ζευγάρια γυαλιά το χρόνο.

    Υ.Γ. Το οικόπεδο στη Σαλαμίνα αν το αγόραζες από τον κάματό σου, δε νομίζω ότι θα το πούλαγες για να πας στη Μοζαμβίκη ή αλλού. Αν στο είχε δώσει κάποιος άγνωστος μπορεί. Αν είχε κοπιάσει ο πατέρας σου για να στο αφήσει να τον θυμάσαι; Θα το πούλαγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή