10.2.11

Αγάπησα μια κόκκινη μεταλλική συρταριέρα!


Αν εχτές βρέθηκες στο ΙΚΕΑ περίπου στις 8 θα είδες έναν κουστουμάτο τύπο ανεβασμένο σε ένα καρότσι να κάνει καραγκιοζιλίκια στους διαδρόμους με τις βιβλιοθήκες. Αυτός είναι ο Θ. Κάπου εκεί ήμουν και εγώ με ένα νοερό μέτρο να υπολογίζω αποστάσεις και χώρους. Ηθελα να πάρω βιβλιοθήκες για το γραφείο, μπας και οργανώσω το χάος.

Στον λαβύρινθο του μαγαζιού την είδα. Ήταν κατακόκκινη και γυαλιστερή. Με τα μικρά της συρταράκια να με κορτάρει.

Αφού διάλεξα όσα θέλω και αφού συνέτισα τον Θ. ήρθε η σειρά μου για παράσταση.
Είμαστε στην ουρά, έχουμε φτάσει στο ταμείο. Θυμάμαι με ένα αααα!! ότι ξεχάσαμε την κόκκινη μεταλλική συρταριέρα. Ο Θ. δεν πρόλαβε να ανοίξει το στόμα του να πει ότι "τώρα δεν προλαβαίνεις". Πηδούσα ανάμεσα σε καρότσια, ξύλινες τάβλες, παιδάκια, κυρίες, stands με κεριά.
Και φτάνω στους διαδρόμους με τα συσκευασμένα. Διάδρομος 16Β πουθενά. Βλέπω απέναντι στο βάθος έναν νεαρό με την χαρακτηριστική μπλούζα. Με ένα σάλτο βρίσκομαι δύο μέτρα μακριά του και για να κερδίσω χρόνο του φωνάζω "Ομορφούληηηηη την 16Β ψάχνω", ο ομορφούλης γυρίζει και μαζί του και καμιά εικοσαριά άτομα που ήταν στην αίθουσα. Ομορφούλης δεν ήταν αλλά του άρεσε γιατί στρόφαρε πριν τελειώσω την κουβέντα μου και άπλωσε το δάχτυλο ως άλλος Κολοκοτρώνης. Βρίσκω την συρταριέρα, ασήκωτη. Την παίρνω αγκαλιά, του στέλνω φιλί και αρχίζω να πηδάω πάλι με την συρταριέρα μαζί, ανάμεσα από καρότσια, ξύλινες τάβλες, παιδάκια, κυρίες, stands με κεριά. Περιττό να σου πω ότι τουλάχιστον ο κόσμος από 4 ταμεία με κοίταζε. Ευτυχώς μου έκοψε και δεν έτρεχα φωνάζοντας "έρχομαι, έρχομαι" γιατί πόσο αυτασαρκασμό πια;;;

Δέκα λεπτά μετά, στο γκαράζ, χαρούμενη που είχα κερδίσει με το σπαθί μου την κόκκινη μεταλλική μου συρταριέρα χαμογέλασα πλατιά σε ένα κύριο που έκανε βόλτες. Έτσι χωρίς λόγο! Και εκείνος για να μου το ανταποδώσει μου χάρισε την αυτοκόλλητη ταινία του για να ασφαλίσουμε τις τάβλες στο αυτοκίνητο. Με ένα χαμόγελο πόσα κερδίζεις τελικά!

Με κουκούλα, καλοριφέρ και ξέσκεπο αυτοκίνητο ξεκινήσαμε. Ο Θ. η κόκκινη μεταλλική μου συρταριέρα και εγώ. Σαν θέαμα ήταν πολύ αστείο. Ενας κουστουμάτος, μια τύπισσα με κουκούλα στο κεφάλι να τρώει μπανάνα σε ένα κάμπριο στην Εθνική Οδό. Και οι δίμετρες ταβλες να προεξέχουν.

Φόρεσα την σοβαρή μου μάσκα γιατί έπρεπε να παρουσιαστώ στην 'Ενωση Συντακτών στις 9 για να παραδώσω την συνδρομή μου.

Στις 12 παρά έφτιαχνα την κόκκινη μεταλλική μου συρταριέρα. Και ας πονούσε όλο το μυοσκελετικό μου σήμερα από το βάρος και το χοροπηδητό. Και ας μην κρατιόμουν από ενθουσιασμό και την έφτιαξα λίγο στραβή και τώρα δεν μπορώ να την ξεβιδώσω. Την αγαπώ με το ελαττωμά της. Της έδειξα το νέο της δωμάτιο ενώ την τσουλούσα από το σαλόνι προς τα εκεί. Μιλούσα στην κόκκινη μεταλλική μου συρταριέρα. Ο έρωτας ξεμωραίνει. Την ήθελα πολύ τελικά και ας μην το ήξερα. Και είναι κόκκινη, που αν με ξέρεις, το κόκκινο ούτε να το βλέπω. Και είναι μεταλλική, που αν με ξέρεις, όλα στο σπίτι μου είναι από ξύλο.

Τελικά ο έρωτας σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Με ότι ποτέ δεν περίμενες. Με ότι μέχρι εχτές απέρριπτες. Και σε βρίσκει στο δόξα πατρί. Γενικά το λέω ε!

5 σχόλια:

  1. Αχχχχ!!! Μικρή μου συντάκτρια! Ερωτεύτηκες και όλα σου φαίνονται ωραία...ακόμη και η στραβή κοκομονταρισμένη κόκκινη συρταριέρα σου...
    Στην θέση σου και μετά από τόοοοση ταλαιπωρία θα έβριζα ακόμη...Ρε λες να πάω το Σάββατο ΙΚΕΑ;;;; Να με βρει και μένα "στο δόξα πατρί";;; Μπααααα...τώρα που το καλοσκέφτομαι αστο καλύτερο. Με την γκίνια που με κυνηγάει τον τελευταίο καιρό, το πιθανότερο που θα "με βρει στο δόξα πατρί" είναι οι τάβλες (του 12ου ραφιού) από το πιο άσχετο έπιπλο..... (Πότε επιτέλους θα γράψουμε κάτι μαζί οεο;;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ σε καταλαβαίνω γιατί ερωτεύομαι κι εγώ έτσι σφόδρα και με την πρώτη ματιά πολλά πράγματα! Με γεια σου! Κι εύχομαι να βάλεις τάξη στα γραφείο σου και να γίνουν όλα όμορφα όπως τα θες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Διαβάζω, διαβάζω, διαβάζω εναγωνίως (και χωρίς να "κλέβω") μέχρι να φτάσω στην τελευταία σου φράση! Στην ανατροπή! Χαιρετώ την "The 6th sense" blogger!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ανώνυμη: Πες που και πότε και θα το γράψουμε!
    @ emmanouela: Εβαλα τάξη αλλά μάλλον δεν μου πάει γιατί μετά ανέβασα 3 πυρετό.
    @ sissy: να διαβάζεις! Θα έρθει μια μέρα που θα εξεταστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαθηματα ζωης γεωργιτσα μου...θυμασαι πριν 2 μηνες σε ενα μηνυμα σου στο facebook τι μου ειχες πει?..."θελω να ερωτευτω".......οι ουρανοι ηταν ανοιχτοι λοιπον!!!!!! και χαιρομαι αφανταστα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή