22.4.10

Θα σου περιγράψω ένα Σάββατο βράδυ και εσύ στο τέλος θα μου γράψεις ένα ωραίο comment. Πάει;

Μια βραδιά που θες να πιείς ένα ποτό, να κοιτάξεις γύρω σου τα ζευγάρια να σαλιαρίζουν, τις φοιτητοκοριτσοπαρέες να ουρλιάζουν για οποιοδήποτε λόγο, φίλες που πηγαίνουν δυό δυό τουαλέτα και γεροντοπαλλίκαρα που φόρεσαν το καλό τους πουκάμισο για να βρουν νύφη..και να πεις τα νέα σου με την φίλη σου.

Σάββατο βράδυ συνάντησα την Α. στο μετρό. Ο σκοπός ήταν ένα ποτό και μετά σε ένα πάρτυ, ίσως και όχι, αν νυστάζαμε και βαριόμασταν. Τελικά καταφέραμε να τρυπώσουμε σε ένα μαγαζί και να αποσπάσουμε μια coca cola απο τον μπάρμαν. Πήραμε τα ποτήρια μας και βγήκαμε στο πεζοδρόμιο. Είπαμε τα νέα και φύγαμε τρέχοντας προς το μετρό να προλάβουμε το πάρτυ. Παρτιάσαμε 20 λεπτά και πήραμε ταξί. Στις 3 το πρωί κάναμε tour στο Κολωνάκι και στην νυχτερινή του ζωή. Μετά απο 40 λεπτο περπάτημα με ψιλοτάκουνα καταλήξαμε πάλι απο εκεί που ξεκινήσαμε. Μπήκαμε και βγήκαμε απογοητευμένες και αποφασισμένες να πάμε στο πρώτο άδειο μαγαζί που θα βρίσκαμε. Ηταν 4.20 και τα μαγαζιά είναι ή εντελώς άδεια προς το κλείσιμο ή εντελώς γεμάτα. Ετσι η μόνη λύση είναι ένα after που έχει τόσο κόσμο, όσο πρέπει.
Κατάκοπες πιάσαμε τα καλύτερα σκαμπώ και σαν διψασμένοι οδοιπόροι παραγγείλαμε. Μετά απο μισή ώρα ήμασταν μια χαρά. Είχαμε πει τα πάντα, είχαμε βαρεθεί και είχαμε ξεκινήσει το Μάπετ Σόου. Σε ένα διάλλειμα του παιχνιδιού η Α. με ρωτάει "Αν έκλειναν οι πόρτες, αν ασφάλιζαν βρε παιδί μου και σου έλεγε μια φωνή, εδώ μέσα πρέπει να διαλέξεις κάποιον για να ζήσεις όλη σου την ζωή μαζί του, ποιόν θα διάλεγες?" Γύρισα αδέξια το κεφάλι και διάλεξα τον πιο ωραίο του μαγαζιού. Και εκείνη τον φίλο του. Και συνεχίσαμε με το παιχνίδι που μαντεύεις τι είναι ο άλλος, τι κάνει στην ζωή του, πως τον λένε. Δίπλα στην Α. ήταν κάποιος μόνος του που έπινε το ποτό του και ξεκίνησαμε το παιχνίδι με πρώτο θύμα αυτόν. Κάναμε την μαντεψιά και ξάφνου η Α. τον ρώταει " Είσαι ηθοποιός ή κιθαρίστας?", "Κιθαρίστας" απαντάει εκείνος και γελάμε. Γνωριστήκαμε, ήταν ο Α. "Και εκείνος εκεί, στην τζαμαρία?" λέει ο Α. δείχνοντας κάποιον. Γυρίζουμε και οι δύο και λέμε "Δημοσιογράφος" και "πως θα το μάθουμε?". Στα δεξιά μου είναι κάποιος απο την παρέα του αυτός που θα παντρευόταν η Α αν ασφάλιζαν οι πόρτες. "Να σου πω "να σου πω" του λεω με θράσος, "αυτός εκεί, τι δουλειά κάνει?". "Δημοσιογράφος" μου απαντάει. Και η Α., ο Α και εγώ γελάμε. "Τι?" ρωτάει ο φίλος απο την παρέα του.. Και ξαφνικά βρισκόμαστε εμείς οι μάντισσες να ανακαλύπτουμε και να αποκαλύπτουμε τι κάνει ο καθένας μέσα στο μαγαζί και γύρω μας όλοι οι άλλοι να αναρωτιόνται. Μια φίλη απο την παρέα τους έγερνε κάθε τόσο και μου ψιθύριζε ιδιότητες, ονόματα, καταγωγές. Και έτσι είχαμε γίνει επίκεντρο.
Στις 8 το πρωί ανοίξαμε την πόρτα και βγήκαμε στην κοινωνία με σκοπό να φάμε. Οι καμπάνες χτυπούσαν για το Κυριακάτικο κάλεσμα.
Δεν μπορώ να σου περιγράψω τις ατάκες. Δεν μπορώ να σου πω για το αίσθημα του να γνωρίζεις τόσους ενδιαφέροντες μαζεμένους ξαφνικά. Δεν μπορώ να σου πω για την υποψία πως κατάφερες με ένα χαζό παιχνίδι να αποκτήσεις μάλλον νέους καλούς φίλους. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω πως είναι να νιώθεις οικεία να κάνεις αστεία με κάποιον που μόλις γνώρισες. Δεν μπορώ να σου αφηγηθώ πολλά απο εκείνη την βραδιά.. την επόμενη φορά δήλωσε συμμετοχή και εσύ. Θα είναι σούπερ...!!

ΥΓ. Τήρησε την υποσχεσή σου και κάνε το σχολιό σου.. είπες ναι.. σ ακουσα..!

10 σχόλια:

  1. λοιπόν τρελοκόριτσα
    υποσχεθείτε μου ότι θα με πάρετε μαζί σας σε μία απο αυτές τις ωραίες εξόδους σας.
    δέκα χρόνια θα κερδίσω απο τη ζωή μου
    είμαι σίγουρη
    την έχω φανταστεί αυτήν την έξοδό σας σαν κινηματογραφική ταινία
    το τίτλο δεν τον βρήκα ακόμη...
    Ελευθερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μπεστ ιζ γετ του καμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι ο τρόπος που κλείνει η πρώτη γράφουσα στα σχόλια δίνει και τον τίτλο στην απόδοση της βραδιάς εκείνης σε ταινία: Ελευθερία, σαν το όνομά της :)

    Κοριτσάκι σ' αγαπώ πολύ.
    Φωτιά στα σαββατόβραδα, πάντα φλαμπέ να είναι.

    Υ.Γ Ζαμπόν

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο τίτλος λέει για Σάββατο κι εσύ μιλάς για μια Παρασκευή. Μήπως τα μυαλά σου είναι κάπου αλλού;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το διόρθωσα. Ηθελα να δω πόσοι διαβάζουν συγκεντρωμένοι στο κείμενο. Κανείς. Μόνο εσύ! Αλλά αποφάσισα ότι όσοι δεν το πρόσεξαν, απλά παρασύρθηκαν απο την γραφή μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, ναι λοιπόν παρασυρθήκαμε από τη γραφή, μεταφερθήκαμε στο σκηνικό, γίναμε μέρος της παρέας και γελάσαμε πολύ και δυνατά!
    Δηλώνω υποψήφια για την επόμενη έξοδο!Θα με ψηφίσετε???

    Φιλιά,
    Dimi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαα! Αυτό θα πει διαφορά φάσης :P Την ώρα που εσείς μαντεύατε επαγγέλματα, ονόματα, ΑΦΜ, εγώ ροχάαααλιζα! Μόλις είχατε τελειώσει, εκείνη τη στιγμή νταν, ξυπνούσα =D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραιο σαββατοβραδο!!!
    really like ur blog!
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή