19.10.09

Smurfs: Tότε και τώρα..


Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα ξεχασμένο χωριουδάκι στο δάσος όπου κατοικούσαν κάποια μικροσκοπικά πλασματάκια που τα έλεγαν στρουμφάκια. Στο ίδιο δάσος ζούσε και ο κακός Δρακουμέλ, ο μοχθηρός γεμάτος κακία μάγος, που έλεγε συνεχώς: «Ω! πόσο σας μισώ απαίσια στρουμφάκια. Σίγουρα μια μέρα θα βρω το δρόμο για το στρουμφοχωριό σας». Κι εσείς αν είστε καλά παιδάκια, σίγουρα θα συναντήσετε κάποια μέρα τα στρουμφάκια.

Τα στρουμφάκια κατοικούν στο Στρουμφοχωριό. Ηταν μικρά μπλε πλασματάκια και φορούσαν άσπρους σκούφους (εκτός από τον Μπαρμπαστρούμφ που είναι ντυμένος στα κόκκινα). Κατοικούν σε σπίτια-μανιτάρια, η βασική τροφή τους είναι τα στρουμφόμουρα και οι λιχουδιές του Μάγειρα Στρουμφ. Το γενικό καλό προείχε στο στρουμφοχωριό γι’ αυτό και όποτε ένα ή περισσότερα στρουμφάκια απειλούνταν από κάποιον κίνδυνο τα υπόλοιπα στρουμφς θα έσπευδαν εγκαίρως για βοήθεια.

O Μπαρμπαστρούμφ τότε: Ο ηγέτης του χωριού και ο σοφότερος από όλα τα στρουμφάκια. Ούτε λίγο ούτε πολύ 542 χρονών και στο πρόσωπο του αναγνωριζόταν όλη η μεγαλοπρέπεια του αρχηγού. Αυτός έβγαζε το φίδι από την τρύπα τις περισσότερες φορές. Το 2009 ο Μπαρμπαστρούφ έχει ασχοληθεί με την πολιτική και έχει βίλα στην Μύκονο. Παντρεμένος με κατά 259 χρόνια νεοτερη σύζυγο που ασχολείται με τα φιλανθρωπικά.

O Σπιρτούλης τότε: Το εξυπνότερο (όπως ο ίδιος πιστεύει) από όλα τα στρουμφς μετά βέβαια του Μπαρμπαστρούμφ. Τα γυαλάκια του με το μαύρο σκελετό υποδηλώνουν την εξυπνάδα που συχνά θέλει να επιδεικνύει έναντι των άλλων στρουμφ, αν και το μόνο που κερδίζει είναι ο χλευασμός και η περιφρόνηση τους. Ο υπερβάλλων ζήλος και το θράσος του συχνά τον φτάνει σε ακρότητες, όπως το να αμφισβητεί την σοφία του Μπαρμπαστρούμφ και να τη θεωρεί υποδεέστερη της δικής του. Ο Σπιρτούλης το 2009: Μεσίτης, ανακάλυψε τα βιολογικά μανιτάρια και εμπορεύεται βιολογικές μεζονέτες. Παράλληλα έχει αγοράσει απέραντες εκτάσεις με στρουμφόμουρα.

Η Στρουμφίτα τότε: Ηταν το μόνο θηλυκό στρουμφάκι στο χωριό. Αποτελεί το αντικείμενο του πόθου για πολλά στρουμφς, Η Στρουμφίτα ξεκίνησε ως κατασκεύασμα και κατάσκοπος του Δρακουμέλ αργότερα όμως με την συναίνεση του Μπαρμπαστρούμφ από μελαχρινή γίνεται ξανθιά και εντάσσεται στην στρουμφοκοινωνία. Η Στρουμφίτα τώρα:
Γεροντοκόρη, κακόγουστη ξανθιά, με γόβες. Ακόμα δεν ξέρει ούτε ένα αυγό να φτιάξει. Το μόνο της άγχος είναι να μην σταματίσει η ΚΟΛΕΣΤΟΝ να βγάζει το Νο.545.

Ο Γκρινιάρης τότε: Πάντα αντίθετος με το ότι και αν πει κανείς τσαντίζεται με το παραμικρό. Είναι πάντα αρνητικός έχει όμως μαλακή καρδιά και αγαπάει τους φίλους του, ωστόσο τσαντίζεται ακόμα περισσότερο όταν αυτή αποκαλύπτεται και οι άλλοι το καταλαβαίνουν.Ο Γκρινιάρης τώρα: Ο μόνος που ταιριάζει καλύτερα στην ζωή του τώρα απο του τότε. Τον ενοχλεί η νέα γρίπη, η οικονομική κρίση, ότι δεν βρίσκει τραπέζι στο Villa.

Ο Χαχανούλης τότε: Σπαταλούσε όλο του το χρόνο ετοιμάζοντας σκανταλιές και δωράκια που ανατινάζονται όταν τα ανοίγεις. Γενικά είναι το πιο ανήσυχο στρουμφάκι και σπάει πλάκα εις βάρος των άλλων. Ο Χαχανούλης τώρα: Μέσα.. Με τους αδερφούς Ξηρού. Αγνωστη η αναμειξή του.

Ο Μάγειρας-στρουμφ τότε: Ηταν ο σεφ των στρουμφς και αναγνωρίζει κανείς από το άσπρο μαγειρικό καπέλο που φορά. Το μανιταροσπιτό του το μυριζόμασταν από μακριά διότι εκεί παράγονται όλες οι στρουμφολιχουδιές. Ο μάγειρας-στρούμφ τώρα: Εχει δική του εκπομπή και κάνει κάποια quests σε πρωινάδικα.

Ο Λιχούδης τότε ήταν το πιο φαγανό στρουμφάκι. Καταβροχθίζει γλυκά, στρουμφόμουρα, πίτες και άλλες λιχουδιές αμέσως και όπου τις βρει κάνει επιδρομές στην κουζίνα του Μάγειρα και αφανίζει ότι υπάρχει εκεί. Ο Λιχούδης τώρα: Με διαβήτη, χοληστερίνη και αρτηριακή πίεση.

Ο Ντορεμί τότε: Ο ατάλαντος καλλιτέχνης του χωριού. Οι ήχοι που καταφέρνει και βγάζει από την τρομπέτα του είναι πραγματικά φάλτσοι και εις βάρος των αυτιών των άλλων στρουμφς. Ο Ντορεμί τώρα: Μέλος κριτικής επιτροπής σε talent show.

Ο Μελένιος είναι ο ωραίος του χωριού και είναι το πιο ματαιόδοξο από όλα τα στρουμφάκια. Ο Μελένιος τώρα: Παίρνει αντικαταθλιπτικά με την σέσουλα για να αντέξει την εικόνα του που γερνάει. Εχει κάνει μερικά One night stands με την Στρουμφίτα..αλλά κανείς απο τους δύο δεν πήρε τηλέφωνο το άλλο πρωί.

Ο Κηπουρός τότε: Αναγνωριζόταν ευκολα απο το αχυρένιο καπέλο και τα πράσινα ρούχα του. Γενικά δεν συμμετέχει πολύ με τη ζωή του χωριού και προτιμάει να ασχολείται με τα φυτά και τα λαχανικά του. Ο Κήπουρος τώρα: Μένει σε ένα κτήμα στα Οινόφυτα και δεν έχει καμία επαφή με τα υπόλοιπα στρουμφάκια.

Ο Προκοπης τότε: Ηταν το στρουμφάκι που μπορεί να κάνει τα πάντα στο χωριό. Όχι μόνο μπορεί να διορθώσει τα πάντα, αλλά μπορεί και να σκαρφιστεί δεκάδες διαφορετικές χρήσιμες εφευρέσεις. Ενα ρομποτ, ενα μικρό τρένο, ακόμα και ένα αεροπλάνο!! Καθώς είναι πάντα απασχολημένος, θα τον βρείτε με την μπλε φόρμα του κι ένα μολύβι στο αυτί του. Ο Προκόπης τώρα: Εχει βοηθό και ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στο τεράστιο γραφείο του στο γυάλινο κτίριο της Κηφισίας..

Ο Λουλουκος τότε: Γυρνούσε ολη μέρα στο χωριό και στο δάσος μ΄ενα μολύβι στο ένα χερι κι ένα χαρτί στο άλλο, ψάχνοντας για έμπνευση. Η Στρουμφιτα είναι γι΄αυτόν η κυριότερη πηγη έμπνευσης. Ο Λουλούκος τώρα: Αστεγος στην Αθηνάς. Τον ταίζει ο δήμος. Στην τέχνη πια, χρειάζονται δημόσιες σχέσεις και γνωριμίες.

Ο Χουζούρης ήταν: το στρουμφάκι που μπορεί να κοιμηθεί απλά οπουδήποτε. Κάθε μέρος είναι ένα σωστό μέρος για να πάρει ένα μικρό υπνάκο! Η πρώτη σκέψη που κάνει το πρωί μόλις ξυπνήσει, είναι πότε θα ξαναγυρίσει στο κρεβάτι. Δεν ειναι ενας απλός τεμπέλης, ακόμα και η σκέψη κάποιας δουλειάς τον κάνει να βαριέται. Ο χουζούρης τώρα: Ο τρόμος του ΟΑΕΔ. Το απολιφάδι για το καπιταλιστικό σύστημα. Συναντιέται στην Αθηνάς με τον Λούκουλο και πάνε στα Εξάρχεια για καμιά μπύρα.

Μωρο-Στρουμφ: Κανένας δεν ξέρει από που προήλθε αλλά υιοθετήθηκε αμεσως απ΄ολο το χωριό και άλλαξε τις ησυχες ζωές τους, αλλά κανεις δεν παραπονιέται γι΄αυτό. Όλοι αγαπάνε το Μωρο-Στρουμφ παρόλες τις σκανταλιές του! Το Μωρό στρούμφ τώρα, είναι όπως το άφησες, αποκαλύφθηκε ότι είναι εξώγαμο της Στρουμφίτας αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα ο πατέρας. Φήμες λένε για τον Μελένιο.

Ο πανούργος Δρακουμέλ τότε με την γάτα του την Ψιψινέλ είχαν αναλάβει να κάνουν την ζωή των στρουμφς πολύ δύσκολη. Ο Δρακουμέλ ζούσε σε έναν πύργο και προσπαθούσε να πιάσει έξι τουλάχιστον στρουμφάκια για να φτιάξει χρυσάφι. Ο Δρακουμέλ τώρα: Είναι σε οίκο ευγηρίας που πληρώνουν τα Στρουμφάκια. Ταλαιπωρείται απο άνοια, πάρκινσον και μανια καταδίωξης. Νέα απο την Ψιψινέλ δεν έχουμε τα τελευταία 15 χρόνια. Λέγεται ότι την υιοθέτησε γνωστή φιλόζωη τραγουδίστρια.

2 σχόλια: