16.10.09

Η ζωή μας στην Αρχαία Αθήνα..

Αν ζούσαμε στην Αρχαία Ελλάδα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς:

Η Σόφια η Αθηναία θα οριζόταν απο την εκκλησία του Δήμου ως υπεύθυνη σίτισης σε καιρό πολέμου. Αλλά τελικά θα εξοριζόταν απο την πόλη όταν θα αποκαλυπτόταν ο γάμος της με τον Νικόλαο βασιλιά της Λακωνίας και ηγεμόνα του Πειραιά. Ο γιός τους Αναστάσης ο Λάκωνας θα νικούσε θριαμβευτικά στην ναυμαχία του Γαύρου τον αντιπαλό του, Βαρδή τον Πανάθα. Και για άλλη μια φορά στην ιστορία οι Σπαρτιάτες νικούν τους Αθηναίους και ο γαύρος παίρνει πρωτάθλημα.

Η Βάσια η Καβάλια (απο το πχ Θαλής ο Μιλήσιος) θα ήταν ιέρεια σε κάποιο ναό για την προστασία των Ελλήνων που αποίκησαν στα παράλια (βλ. Βανκούβερ). Θα έκανε διδασκαλεία σε δούλους απο την Σπάρτη για να ενταχθούν στις συνήθειες και στον πολιτισμό που ανέπτυσσαν οι Αθηναίοι (βλ. μαθήματα στο Αμερικανάκι). Και θα έκανε κάθε πρωί τον καθιερωμένο περίπατο στην Αρχαία Αγορά (βλ. Βενέτης)

Η Τσοπ θα εμπορευόταν χαλκό και σίδηρο. Σχεδίαζε να πουλήσει τα 4 πιθάρια της για να αγοράσει χρυσό. Οπως θα πήγαινε στην αγορά να ανταλλάξει τα πιθάρια με τον χρυσό, το ένα θα έπεφτε και θα έσπαγε και την ώρα που θα έσκυβε να το μαζέψει, ενας ζητιάνος θα της έκλεβε ένα απο τα άλλα τρια. Τελικά θα αγόραζε λιγότερο χρυσό, αλλά εναν μήνα μετά μια επιδημία στην πόλη θα την ανάγκαζε να ρίξει πολύ τις τιμές. Τελικά όσος χρυσός σώθηκε, χάθηκε απο την λεηλασία των Περσών.

Ο Γιάννης ο Εξάρχειος θα ίδρυει την Ιωάννειο σχολή στα παράλια της αρχαίας Κορίνθου (Λουτράκι)


Ο Θανάσης θα ενέτασσε ένα νέο άθλημα στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές θα πετούσαν αχυρένιες μπάλιες σε πλεκτά καλάθια χωρίς πάτο.

Ο Βασίλης θα έκανε τα σχέδια και την επίβλεψη του Παρθενώνα και ηγούταν τον στόλο μιας μεγάλης εκστρατείας για να κατακτήσει και να καταστρέψει την Μύκονο.

..Και εγώ..

Θα ανακάλυπτα την έννοια του νομίσματος, θα μας έκοβα όσα θέλαμε. Στο ΕΑΠ δεν θα είχαμε τόση ύλη για διάβασμα αλλά απλά θα παρακολουθούσαμε την επικαιρότητα.

1 σχόλιο:

  1. Ποιον Παρθενώνα ρε σπασικλάκι? Ρήτορας θα ήμουν και έλεγα τις πιο έξυπνες ατάκες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή