28.8.09

Βάσια Β.

Δύσκολη η παρουσίαση της, αφού τα τελευταία 20 λεπτά απειλεί πως θα στείλει τον μεγάλο της αδερφό να με δείρει. Για να εξηγηθώ θα ξεκινήσω από την αρχή...

Ένα βράδυ, λίγες μέρες πριν τις διακοπές, είχα κανονίσει να φάω με την Τσοπ στην αγαπημένη μας μπυραρία. Περιμένοντας της την είδα να έρχεται με μια ψηλή, ξανθιά που φορούσε ένα απίστευτα ωραίο φόρεμα. Η ξανθιά με το ωραίο φόρεμα και τα τεράστια –αλλά τόσο τέλεια- σκουλαρίκια έκατσε δίπλα μου. Ως πεινασμένα γνωριστήκαμε βιαστικά και παραγγείλαμε. Μετά από ένα τέταρτο σιωπής και ευλαβικού σκυψίματος πάνω από τα πιάτα πιάσαμε την συζήτηση για να γνωριστούμε καλύτερα εγώ και η Βάσια. Δηλαδή τα βασικά. Που δουλεύεις, που μένεις, από πού είσαι και λοιπά. Μας είπε για τις διακοπές της που μόλις είχαν τελειώσει και εκεί έληξε η βραδιά.

Όταν εγώ γύρισα από τις διακοπές στην έρημη Αθήνα, δύο μέρες πριν τον δεκαπενταύγουστο, το πιο ενδιαφέρον που είχα να κάνω είναι να χαζεύω στο facebook. Ένα πρωί πέτυχα την Βάσια και ανταλλάξαμε μερικά μηνύματα βαρεμάρας και μιας και είχαμε μείνει στην άδεια πόλη είπαμε να τα πούμε το μεσημέρι της ίδιας μέρας για φαγητό. Στο ραντεβού εκείνη έφτασε 15 λεπτά νωρίτερα οπότε την βρήκα να κάθεται ήδη. Τρώγοντας λέγαμε τα νέα μας σαν να γνωριζόμασταν καιρό. Μετά πήγαμε για καφέ (όλα τα πετυχημένα ραντεβού φαγητού κρίνονται από το αν θα συνεχιστούν με καφέ) και κανονίσαμε σινεμά το επόμενο βράδυ. Αν ήταν γκόμενος θα ήταν ο ιδανικός..

(Θα ανοίξω μια παρένθεση να πω ότι η Βάσια έχει κάποιο άλυτο θέμα με τον χρόνο και τις ώρες..)

Στο σινεμά ήρθε 10 λεπτά νωρίτερα (παρουσιάζει βελτίωση) και την επόμενη μέρα είπαμε να πάμε για ποτό στην Πανόρμου μαζί με την φίλη της την Χαρά που είχε έρθει και στον προχτεσινό απογευματινό καφέ. Και πήγαμε στην Πανόρμου και ήπιαμε mohitos, σχολιάζοντας τον κόσμο που περνούσε (τελικά το παιχνίδι Μάπετ σόου πιάνει παντού και πάντα). Αργότερα αλλάξαμε παραστάσεις πηγαίνοντας στην πλατεία Μαβίλη σε ένα μαγαζί που ήμασταν οι τρεις από τις πέντε γυναίκες με έναν dj που χτυπιόταν αστεία σε άσχετο ρυθμό αφού άκουγε μουσική από άλλα cd ετοιμάζοντας επόμενα τα τραγούδια.

Στο μεταξύ στα ταξιδιωτικά κείμενα που ετοιμάζω η Βάσια ήταν άριστη οδηγός και πληροφοριοδότης για την Καβάλα από όπου είναι. Έκανε την ερευνά της και με ενημέρωσε ότι το σπίτι του Μεχμέτ Αλί στην Καβάλα από μουσείο έγινε εστιατόριο. Με την βοήθεια της μπήκαμε σε μια καθημερινή ανταλλαγή e-mails και πλέον καλημεριζόμαστε καθημερινώς.

Την Βάσια την ξαναείδα όταν με κάλεσε για κοριτσίστικο καφέ με την Τσοπ μερικές μέρες μετά, την Κυριακή το απόγευμα πριν ξεκινήσουμε δουλειά μετά την καλοκαιρινή άδεια μας. Και σήμερα θα την ξαναδώ στο σπίτι μου, με την Τσοπ, θα φτιάξουμε μια καρμπονάρα και μια ιταλική σαλάτα και θα φάμε στο μπαλκόνι, κάτι σαν Ιταλική βραδιά. Όλη την ημέρα ανταλλάσσουμε emails, γιατί έχει αναλάβει να μετρήσει τις ώρες μέχρι να τελειώσει και αυτή η Παρασκευή. Με την γνωστή άριστη σχέση της με τον χρόνο μονίμως κάνει λάθος στο μέτρημα και εγώ νομίζω ότι είναι σε άλλη χώρα. Κλέβει συνέχεια μια ώρα.

Για να έρθουμε στο θέμα μας.. Η κυρία Βάσια έχει εκνευριστεί που τελικά έχει μια ώρα δουλειάς παραπάνω και ξεσπάει πάνω μου λέγοντας μου ότι δεν πρόκειται να φάει Ιταλικό χωρίς καρό τραπεζομάντιλο. Και εγώ της είπα ότι θα ποστάρω τα καπρίτσια της και εκείνη με απείλησε ότι θα βάλει τον αδερφό της να με δείρει.
Μμμμ σιγά κυρά Βάσια αν ο αδερφός σου υπολογίζει τις ώρες όπως εσύ για να έρθει θα έχει ξαναγίνει το σπίτι του Μεχμέτ Αλί μουσείο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου