24.2.11

Deep Cover


Αν με ξέρεις, θα ξέρεις ότι έχω δύο τρεις προλήψεις στην ζωή μου. Μια από αυτές είναι ποιον άνθρωπο θα δω εκτός σπιτιού πρωί πρωί για να ξέρω πως θα εξελιχθεί η μέρα μου. Κάτι σαν ημερήσιο «ποδαρικό». Επίσης αν με ξέρεις θα ξέρεις πόσο μ αρέσει να παίζω το παιχνίδι muppet show (βλέπεις κάποιον και μαντεύεις τα πάντα για την ζωή του). Έχω εθίσει σ αυτό σχεδόν όλους τους φίλους μου.

Βγαίνοντας από την πολυκατοικία στον πηγαιμό για την Giant, τα μάτια μου έπεσαν σε μια κυρία περίπου στα 60 που περπατούσε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Με ταγέρ και μεταξωτό φουλάρι, από εκείνες τις κυρίες που αν παίξεις το γνωστό παιχνίδι μας, υποθέτεις ότι είναι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί. Με μαλλιά κομμωτηρίου, λίγο παλιά βαφή κοκκινόξανθη, με πέρλες στα αυτιά και ένα άγγιγμα σάπιο μήλο κραγιόν. Υποθέτεις ότι φοράει ακόμα την Tresor της Lancome και βάζει αντηλιακή όλο τον χρόνο.
Αφού κλείδωσα την εξώπορτα, έτσι αργά και βαριεστημένα που περπατούσε, βρέθηκα αμέσως πίσω της και επιβράδυνα το βήμα μου για να έχω χρόνο να την παρατηρήσω. Θεέ μου, αν πρόκειται για παιδικές εξερευνήσεις ή παρατηρήσεις, ξυπνάω μεμιάς.
Η αλήθεια είναι πως περπατούσε πολύ αργά. Βλέποντας την τεράστια παλιομοδίτικη τσάντα της αναρωτιόμουν μήπως μέσα έχει ακόμα γραπτά για διόρθωση, τσίχλες για καθαρή αναπνοή και καμία ξεχασμένη κιμωλία. Το σάπιο μήλο κραγιόν που θα το έχει από το 1995 και μια περσινή αντηλιακή, υποαλλεργική, φαρμακείου.
Πολύ συχνά στην διαδρομή με ανάγκαζε να πηγαίνω πιο αργά και πολλές φορές μπήκα στον πειρασμό να την προσπεράσω και να δώσω τέλος στο παιχνίδι μου. Αλλά όχι.
Φορούσε μπεζ περλέ καλσόν και καφέ χαμηλές γόβες και τα τελευταία 5 λεπτά περπατώντας πίσω της, τα δεδομένα μου λιγόστευαν. Το παιχνίδι έχανε το ενδιαφέρον του και αυτό είναι το χειρότερο μου. Έπρεπε να αποκτήσω ένα στοιχείο παραπάνω από εκείνη. Είχα να δω και πως θα πάει η μέρα μου και μετά να προχωρήσω για την Giant αφού είχα ήδη αργήσει. Είναι όμορφη για την ηλικία της; Είναι ξινή; Είναι έξυπνη; Οκ, iq τεστ καθοδόν δεν θα της έβαζα να κάνει, αλλά έπρεπε να αποκτήσω παραπάνω στοιχεία από εκείνη.
Με δύο πιο βιαστικά δικά μου βήματα βρέθηκα δίπλα της. Γύρισα και με κοίταξε, έκανα να ανοίξω το στόμα μου, έβγαλε τα ακουστικά του iphone, αλληθώρισα λιγάκι στην ιδέα ότι ακούει Radiohead και ακόμα βουτηγμένη βαθιά μέσα στο παιχνίδι μου για κλάσματα δευτερολέπτου έπεισα τον εαυτό μου ότι μάλλον θα ακούει Αλεξίου. «Κωτσιοπούλου;;» μου είπε και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Η κυρία Ανδιανού, από την Καλαμάτα, σε ένα δρόμο κόντα στην Giant. Η κυρία Ανδριανού που μου είχε αγοράσει tetris για να μην μιλάω όταν κάναμε μάθημα δέσμης. Η μαθηματικού μου ντε!
Τελικά έχω γίνει πολύ καλή στο παιχνίδι μου..

9 σχόλια:

  1. όοοοοοοοχι κοριτσάκι! Περιέγραφες φιλόλογο τόση ώρα! It's sounds quite interesting that "muppet show" game! 3 guesses about my life! ;-)

    P.S. Highscored @ tetris?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το θυμάμαι το high score. Παντως ήμανε αστεράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Logokrisia sta comments? Pote! Mallon den to pire..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αν με ξέρεις, θα ξέρεις ότι έχω δύο τρεις προλήψεις στην ζωή μου. Μια από αυτές είναι ποιον άνθρωπο θα δω εκτός σπιτιού πρωί πρωί για να ξέρω πως θα εξελιχθεί η μέρα μου. Κάτι σαν ημερήσιο «ποδαρικό». " poso tha ithela na se moutzwsw gia na epivevaiwtheis, alla se xerw, ...ligo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή