8.9.10

# 352 Όλα αυτά που σε σπρώχνουν να κάνεις το επόμενο βήμα

'Οταν είσαι μωρό που κάνει το πρώτα του βήματα, υπάρχουν στιγμές που κουράζεσαι. Αφήνεις τις δυνάμεις σου και κάθεσαι πάνω στο μαλακό σου πάμπερ. Φλαπ. Στα μαλακά. Και δεν σε νοιάζει, αν θες να σηκωθείς, σηκώνεσαι, όποτε θες. Αν δεν θες, μπουσουλάς μέχρι το μουσικό χαλί και πατάς χρωματιστά πλήκτρα και αγγίζεις διαφορετικές υφές για να εξοικειωθείς. Αργότερα όταν βαρεθείς με τα χρώματα και τα μαλακά κουμπιά, στηρίζεσαι στο τοίχο, η μαμά/μπαμπάς/γιαγιά είναι σε αλάρμ απόσταση και εσύ με αδιάφορο βλέμμα κάνεις την προσπάθεια σου με περίσσια μαγκιά γιατί και να πέσεις ξέρεις ότι φοράς μπάμπερς ή θα τρέξει η μαμά/μπαμπάς/γιαγιά να σε πιάσουν. Είναι τα πρώτα σου χρόνια που ακόμα δεν έχεις μάθει ότι χρειάζονται αρκετοί παράγοντες για να κάνεις βήματα.
Να στηριχτείς, να δώσεις ώθηση, να αλλάξεις βήμα. Και έτσι να διανύσεις αποστάσεις.

Στην ενήλικη ζωή αυτά τα έχεις μάθει και είναι πια δεδομένα. Δεν πρέπει να κουραστείς. Δεν μπορείς να αφήσεις τις δυνάμεις σου. Δεν φοράς πάμπερς και η μαμά/μπαμπάς/γιαγιά έχουν απαλλαχτεί χρόνια από την κατάσταση αλάρμ για να σε πιάσουν. Δεν έχεις την άγνοια για να έχεις αδιάφορο βλέμμα γιατί ξέρεις τι σε περιμένει αν πέσεις. Μερικές φορές τυχαίνει να έχεις και την μαγκιά. Και είναι και φορές που δεν έχεις ούτε τον τοίχο να στηριχτείς αν τελικά πέσεις.
Χμ...Κοίτα τι αλλάζει στην ενήλικη ζωή..

ΒΗΜΑ 1: Είσαι εσύ και είσαι εδώ..

ΒΗΜΑ 2: Είναι η οικογένεια σου (Εκμέκ παγωτό)

ΒΗΜΑ 3: Είναι μια φίλη που ξέρεις δέκα χρόνια και ξέρεις πως μια βραδινή βόλτα μαζί της στον Λυκαβηττό θα σου θυμίσει ότι οι κάποιοι φίλοι δεν θα σε προδώσουν ποτέ ακόμα και αν κάνεις λάθη και πως θα δέχονται πάντα τα ελλατωματά σου. Και πως περιμένουν να δέχεσαι και εσύ τα δικά τους.

ΒΗΜΑ 4: Είναι μια γυναίκα, σχεδόν μεντοράς σου, που έχει όλη την διάθεση, έμπρακτα να σε βοηθήσει στα δειλά σου νέα επαγγελματικά βήματα.

ΒΗΜΑ 5: Είναι ένας φίλος που αγωνιά να μάθει αν είσαι καλά και επιμένει μέχρι να σε "ακούσει" να χαμογελάς.

ΒΗΜΑ 6: Είναι το αγαπημένο σου τραγούδι που σου δίνει ρυθμό.

ΒΗΜΑ 7: Είναι ο Θ. που με ένα τηλέφωνο σου λύνει όλα τα τεχνικά, προσωπικά, πρακτικά θέματα. Και εσύ μπορείς να του το κλείσεις με νεύρα και μετά να τον πάρεις για συγνώμη.

ΒΗΜΑ 8: Είναι το laptop σου που κράσαρε και τελικά βρίσκεσαι με έναν σουπερ desktop που σου λύνει όλα τα άγχη.

ΒΗΜΑ 9: Είναι οι Παρασκευές που θα πηγαίνεις για φαγητό μετά την δουλειά.


ΒΗΜΑ 10: Είναι το Δευτεριάτικο ραντεβού με την Θάλεια, την Κωνσταντίνα και την Ευαγγελία για yoga.

BHMA 11:Είναι τα ωραία μηνύματα που παίρνεις για την δουλειά σου.

ΒΗΜΑ 12: Είναι η στιγμή που κλείνεις τα πατζούρια, βάζεις τέρμα την μουσική και χορεύεις.

ΒΗΜΑ 13: Είναι τα Σάββατα που ανεβαίνεις την ανηφόρα αγκομαχώντας με τα ψώνια.

ΒΗΜΑ 14: Είναι η Αργυρώ, η Αργυρώ, η Χριστίνα, η Ειρήνη, ο Τάσος, ο Ξενοφώντας, ο Στέφανος, ο Βασίλης, ο Ορέστης, η Μαρία, ο Θύμιος ή ότι όνομα θες εσύ να βάλεις.. Λένε πως αρκεί το πρώτο βήμα για να κάνεις τον γύρο του κόσμου.. εγώ απλά μπόρεσα και σκέφτηκα 14 βήματα.
Δεκατέσσερα και είκοσι τέσσερα και τριάντα τέσσερα είναι στην πραγματικότητα, απλά είναι αργά για να τα σκεφτώ όλα! Και μάλλον είναι καλύτερα απο ένα απλό πάμπερ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου