3.5.10

Θα το διαβάσεις ακούγοντας αυτό : http://www.youtube.com/watch?v=5q9H2cd36RU&feature=related

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο Ξενοφών, φτιαγμένος από μαλακή ζύμη για νόστιμα μπισκοτάκια με κανέλα και γαρύφαλλο. Στο ταψί του ξαπλωμένος απολάμβανε την ζεστασιά του φούρνου σαν τους ανθρώπους που χαίρονται τον ήλιο στην παραλία. Όταν πήρε όσο χρώμα έπρεπε και η μαμά του σπιτιού τον έβγαλε μαζί με το ταψί από τον φούρνο και εκείνος ξεπήδησε στον μαρμάρινο πάγκο της κουζίνας και δραπέτευσε από το ανοιχτό παράθυρο πριν τον πιάσουν τα λαίμαργα παιδάκια.
Βρέθηκε στον κήπο όπου αντίκρισε μια γάτα.. «Ει Ξενοφώντα!» του φώναξε η γάτα «φαίνεσαι πολύ νόστιμος». «Ααα!» Απάντησε ο Ξενοφώντας, «είμαι τόσο νόστιμος που δεν αξίζω να με φάει μια γάτα, έχω να κάνω ένα μικρό ταξίδι να γνωρίσω τον κόσμο μικρή μου γατούλα».
Με ένα χράπ βρέθηκε έξω από τον φράχτη και μετά από μερικά βήματα ένας σκύλος τον κοίταξε παραξενεμένος «Που πας μπισκοτάκι?» τον ρώτησε. «Έχω να κάνω ταξίδι να γνωρίσω τον κόσμο» αποκρίθηκε ο Ξενοφών, το μπισκότο από κανέλα και γαρύφαλλο. «Καλό ταξίδι!» γάβγισε ο σκύλος, αλλά ο Ξενοφών ήταν ήδη μακριά για να τον ακούσει. Είχε πάρει το μονοπάτι για την πόλη μέσα από το λιβάδι. Μύρισε τα λουλούδια και ξάπλωσε στο γρασίδι. Όταν επιτέλους έφτασε στην πόλη, άκουσε καινούργιους ήχους από έναν πλανόδιο που έπαιζε βιολί στην άκρη του δρόμου και το γέλιο ενός μωρού που έκανε τα πρώτα του βήματα. Τρόμαξε από το φτερούγισμα ενός περιστεριού στην πλατεία όπως ήταν αφηρημένος να χαζεύει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που περπατούσε χέρι-χέρι. Στην βιτρίνα ενός φούρνου ερωτεύτηκε μια μπισκοτίνα από πορτοκάλι και μέλι αλλά δεν μπορούσε να μείνει είχε να γνωρίσει τον κόσμο και έτσι απλά της έγνεψε με το ζυμαρένιο χέρι του.

Αν δεις ένα μπισκότο να περπατάει στην άκρη του δρόμου μην απορήσεις, είναι ο δικός μας Ξενοφών που συνεχίζει το ταξίδι του για να γνωρίσει τον κόσμο…

1 σχόλιο:

  1. Θέλω και εγώ έναν μικρό μπισκοτένιο φίλο σαν τον Ξενοφώντα... να του λέω τις βλακείες μου και να μου γελάει "γλυκά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή