18.1.10

Τα χαρτάκια..

Στα 10 σου το μόνο που σε νοιάζει είναι να κάνεις συλλογή απο χαρτάκια κι αυτοκόλλητα. «Ελα να ανταλλάξουμε όσα έχεις διπλά». Μαζεύεις ψιλά για χαρτάκια με ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και αγαπημένα καρτούν.

Στα 20 θες να αλλάξεις τον κόσμο. Που είναι κακός, άδικος και γεμάτος ανισότητες. Κυνηγάς ακόμα χαρτάκια. Τα κυνηγάς και τα κορνιζάρεις κιόλας. Πλέον με την μορφή πτυχίου, πιστοποίησης, ξένων γλωσσών, σεμιναρίων.

Στα 30 προσπαθείς να αλλάξεις τον εαυτό σου. Ο κόσμος είναι ακόμη γεμάτος ανισότητες, αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα. Συνεχίζεις να μαζεύεις χαρτάκια. Μοιάζουν με επιταγές, ληξιπρόθεσμες οφειλές, κάρτες, λογαριασμούς και κοινόχρηστα.

Στα 40, επίσης ακόμα προσπαθείς να αλλάξεις τον εαυτό σου. Παραγγελιές, λογαριασμοί, φυλλάδια απο το γυμναστήριο που δεν πηγαίνεις ποτέ και διαφημιστικά απο ταξιδιωτικά είναι τα χαρτάκια αυτής της δεκαετίας.

Στα 50 προσπαθείς να αλλάξεις αυτοκίνητο. Κουρτίνες. Παθολόγο. Εννοείται ότι ξερνάς όταν ακούς για χαρτάκια που είναι και κακογραμμένα. Γιατί είναι απ’ τον γιατρό σου.

Στα 60 αλλάζεις μόνο πλευρό. Αν είσαι άντρας και πολύ γκαντέμης, ερωτεύεσαι κιόλας. Αν είσαι πολύ τυχερός τραβάς κι ένα έμφραγμα πάνω στην καψούρα και πηγαίνεις ευτυχής. Αφήνεις πίσω σου τα χαρτάκια. Και ησυχάζεις.

Η νέα κυβέρνηση, το σκέφτηκε όλο αυτό. Και είπε να κάνει το σπορ πιο ευχάριστο. Να μια ενασχόληση καλύτερη από το κομπολόι και πιο υγιεινή απ’ το τσιγάρο: Να μαζεύεις αποδείξεις. Κάνεις συλλογή. Ανταγωνίζεσαι φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Γίνεσαι εχθρός με τον φούρναρη, τον υδραυλικό, τον κουρέα.
Η ζωή σου αποκτά άλλο νόημα, ξαφνικά γίνεται ενδιαφέρουσα!!! Αν έχεις φτάσει ως εδώ τότε με το νέο χόμπι έχεις νέους στόχους και όλα μοιάζουν σαν πάλι απ' την αρχή!!

1 σχόλιο:

  1. Τελικά τί αλλάξαμε μπαίνοντας στην 4η δεκαετία της ζωής μας ?
    ακόμα χαρτάκια κυνηγάμε, αντί να κυνηγάμε όνειρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή